20+ år inom gaming
  Trygga Leveranser
  Stationära datorer
  Kundbetyg (4.9)
  100% svenskt support

SUBTOTAL  
NAVIGATION
Stationär Gamingdator
RTS Stinger PCs
RTS Patriot PCs
RTS Hive PCs
RTS M.O.A.B. PCs
RTS Laptops
Anpassade gamingdatorer
bärbara
gamingtillbehör
NEWS

ORACLE PLANERAR ATT SPENDERAR

ORACLE PLANERAR ATT SPENDERAR "MILJARDER" PÅ NVIDIA AI-CHIPS
Allied
Jul 03, 2023

Oracle har meddelat att man kommer att spendera "miljarder" dollar på NVIDIA:s mest avancerade AI-chiper för att driva sina molntjänster. Oracle-ordföranden Larry Ellison tillkännagav nyheten vid en nylig Ampere-händelse.

Företaget kommer att dra nytta av AI-hypen genom NVIDIA:s superkraftfulla AI-GPUs samtidigt som man använder CPU:er som man kommer att säkra från både Ampere och AMD. Oracle säger att man kommer att spendera "tre gånger mer" pengar på Ampere- och AMD-CPU:er än man kommer att göra på NVIDIA-GPUs, vilket garanterar att företaget kommer att dominera molnindustrin med AI.

Men vad sägs om Intel?

Oracle har sagt att Intel x86-arkitekturen är "gammal" och har nått sina gränser och att man är mer intresserad av att bygga upp ett samarbete med AMD och Ampere för sina CPU-behov samtidigt som man använder NVIDIA för sina GPU- och AI-behov. Intel har varit en långvarig partner till Oracle, om vi går tillbaka till 2008 då företaget först släppte sin Exadata-maskin.

Oracle bekräftade redan i oktober 2022 att man skulle använda många av NVIDIA:s högpresterande A100- och H100-dator-GPUs, vilket grundade relationen mellan NVIDIA och Oracle. Men nu verkar det som att Oracle tar en betydande satsning på NVIDIA:s AI-drivna GPU:er.

För närvarande finns det över 16 000 NVIDIA AI-GPUs installerade i de allra senaste molndatacentren hos Oracle, men dessa siffror kommer att växa massivt när företaget pumpar in miljarder dollar i nya NVIDIA AI-GPUs inom en snar framtid.







ADDED TO CART!

SUBTOTAL